Recepty ze sóji

Recepty ze sójového masa


Sójová Indie



Toto výrazné bezmasé jídlo ze sójových kostek vychází z tradičního indického receptu a osloví příznivce exotiky, milovníky koření a krásné vůně dálek. Příprava je opět velmi jednoduchá a naším návodem se nemusíte ničeho bát :).

Suroviny

  • 1 balení sójových kostek
  • 1 kl kurkumy mleté
  • 1kl mletého koriandru
  • 1 kl celého římského kmínu
  • 1 kl mletého zázvoru
  • 1kl mletého chilli
  • 1 kl hořčičného semínka
  • slunečnicový olej
  • 2 papriky bílé
  • 1 mrkev
  • 1 – 2 brambory
  • 250 g červené čočky
  • Sůl

Postup přípravy Sójové Indie:

Nejprve uvařte sójové kostky dle základního receptu. Dále si připravte hrnec. Zeleninu a brambory si nakrájejte na malé kostky, všechno koření dohromady smíchejte do misky, bude třeba pracovat rychle. Do hrnce nalijte zhruba 1 dcl oleje, stačí jen zaplavit dno. Olej rozpalte. Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, všechno koření rychle vsypte do oleje a zakryjte poklicí. Semínka hořčice začnou „popkornovat“, tak ať to nemáte po celé kuchyni. Celou místností se rozprostře úžasná vůně koření, ale nenechte se jí příliš unést a po chvilce, kdy kmín ztmavne, přidejte zeleninu a brambory a vše pěkně orestujte spolu s kořením. Je třeba celou směs včetně sójových kostek pořádně míchat aby se nepřipálila. Po asi 2 minutách zalijte vodou (asi 0,5 litru) a zamíchejte. Zasypte červenou čočkou a dejte dusit po dobu asi 15 až 20 minut. Je-li třeba, přilijte ještě vodu, ale pozor, ať nemáte z jídla polévku. A to je všechno :).  Jako přílohu si dejte rýži nebo postačí čerstvé pečivo. Dobrou chuť.



Koupit suroviny na našem e-shopu

Fotka hotového jídla


 Zpět na seznam receptů