Recepty ze sóji

Recepty ze sójového masa


Sekaná ze sójového granulátu



Když jsem zkoušel, jak se vypořádat s tímto receptem na bezmasou sekanou, docela jsem se pobavil. Do samotného konce vlastně vůbec netušíte, co nakonec upečete, o to větší je pak překvapení, jak vynikající a lehká tato bezmasá sekaná ze sójového granulátu je. Určitě tento recept vyzkoušejte, patří k mým nejoblíbenějším.

Suroviny

  • 200g sójového granulátu Ekoprodukt
  • 1 kostka uzeného tofu
  • 1 velká cibule
  • 7 stroužků česneku
  • čubrica (směs koření)
  • sůl
  • pepř
  • 6 vajec
  • strouhanka
  • pažitka
  • rostlinný olej

Postup přípravy Sekané ze sójového granulátu:

Sójový granulát uvaříme dle základního postupu. Cibuli nakrájíme najemno (opravdu co nejvíc najemno) a v hrnci na rozehřátém oleji osmahneme. Jakmile cibulka začíná zlátnout, přidáme k ní najemno nakrájený česnek a osmahneme už jen lehce. Mezitím si uzené tofu nastrouháme. Sójový granulát, osmaženou cibulku s česnekem a nastrouhané tofu dáme spolu do mísy a pěkně promícháme. Do směsi rozbijeme vejce, přidáme koření, nasekanou pažitku a sůl. Přisypeme strouhanku a přichází ruční práce. Pořádně vše prohněteme a přidáme tolik strouhanky, abychom ze směsi utvořili kouli, která se nebude rozpadat. A přichází na řadu vaše fantazie. Můžete vytvořit bochánky, válečky nebo vše upéct například v srnčím hřbetu. Pečeme tedy nejlépe na plechu na pečícím papíře (nebo ve vymazané formě) na 220°C zhruba půl hodiny zakryté alobalem. Po půl hodince alobal sundáme a koukáme, jak zlátne kůrka. Jakmile je sekaná dostatečně zlatá, šup s ní ven z trouby. Hlavně počkejte, až sekaná pořádně vychladne, jinak se bude rozpadat.

Tip

Na chlebě s hořčicí je bezmasá sekaná absolutně dokonalá! :-) Čubrica je původem Bulharská směs koření, u nás se používá hojně při grilování a do sekané neznám nic lepšího. Dobrou chuť!



Koupit suroviny na našem e-shopu

Fotka hotového jídla


 Zpět na seznam receptů