Recepty ze sóji
Recepty ze sójového masa
Plněná paratha
"Paratha" je název tradičního indického chleba z celozrnného překládaného těsta, který se smaží na pánvi. Klasicky se připravuje tak, že se těsto rozválí, potře olejem, přehne a opět se rozválí - tento postup se opakuje alespoň třikrát, pak se těsto osmaží a podává s libovolnou omáčkou. Druhou variantou je plněná paratha, stejně jako v tomto receptu.
My jsme si recept zjednodušili a parathu jsme dělali z klasického nepřekládaného těsta, ale pokud chcete, můžete překládat dle libosti :).
Počet porcí: 2
SUROVINY:
- na náplň budeme potřebovat:
- 1x středně velká cibule
- 3x stroužek česneku
- ½ KL kmín drcený
- ¼ KL koriandr mletý
- ¾ KL kari
- ¼ KL anýz
- 2 PL sladká chilli omáčka
- ½ hrnku sojového granulátu, uvařeného dle základního receptu
- sůl dle chuti
- 2 PL oleje
- suroviny k přípravě těsta:
- 1 vrchovatý hrnek (250 ml) polohrubé nebo celozrnné mouky
- voda dle potřeby
- špetka soli
- olej na smažení
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejprve si připravíme těsto: do mouky přidáme špetku soli a postupně za stálého hnětení přidáváme vodu, dokud se nám nevytvoří hladké těsto. Pokud jste to přehnali s vodou a těsto se vám lepí, jednoduše přidejte mouku. Těsto nechejte 15 min. odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň: na pánvi osmažíme najemno nasekanou cibuli, přidáme koření, česnek utřený se solí, uvařený granulát a chilli omáčku. Mícháme, dokud směs nezhoustne a nevypaří se přebytečná voda.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto na kulatou placku, doprostřed dáme připravenou náplň a zabalíme ji do těsta. Vytvořenu kouli opatrně rozválíme válečkem hezky na placato.
Smažíme po obou stranách dozlatova.
Dobrou chuť!
Koupit suroviny na našem e-shopu
Fotka hotového jídla