Recepty ze sóji

Recepty ze sójového masa


Plněná paratha



"Paratha" je název tradičního indického chleba z celozrnného překládaného těsta, který se smaží na pánvi. Klasicky se připravuje tak, že se těsto rozválí, potře olejem, přehne a opět se rozválí - tento postup se opakuje alespoň třikrát, pak se těsto osmaží a podává s libovolnou omáčkou. Druhou variantou je plněná paratha, stejně jako v tomto receptu.

My jsme si recept zjednodušili a parathu jsme dělali z klasického nepřekládaného těsta, ale pokud chcete, můžete překládat dle libosti :).

 

Počet porcí: 2

SUROVINY:

- na náplň budeme potřebovat:

- suroviny k přípravě těsta:

  • 1 vrchovatý hrnek (250 ml) polohrubé nebo celozrnné mouky
  • voda dle potřeby
  • špetka soli
  • olej na smažení

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si připravíme těsto: do mouky přidáme špetku soli a postupně za stálého hnětení přidáváme vodu, dokud se nám nevytvoří hladké těsto. Pokud jste to přehnali s vodou a těsto se vám lepí, jednoduše přidejte mouku. Těsto nechejte 15 min. odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň: na pánvi osmažíme najemno nasekanou cibuli, přidáme koření, česnek utřený se solí, uvařený granulát a chilli omáčku. Mícháme, dokud směs nezhoustne a nevypaří se přebytečná voda.


Na pomoučeném vále rozválíme těsto na kulatou placku, doprostřed dáme připravenou náplň a zabalíme ji do těsta. Vytvořenu kouli opatrně rozválíme válečkem hezky na placato.

Smažíme po obou stranách dozlatova.

Dobrou chuť!



Koupit suroviny na našem e-shopu

Fotka hotového jídla


 Zpět na seznam receptů