Naše produkty

NÁPOJE


Eden Cider Višňový

Eden Cider višňový se vyrábí tradičními metodami z jablíček a višní pocházejících výhradně z českých sadů bez přídavku cukrů, aromat či barviv.

Višňová polosladká varianta obsahuje 4,8% alkoholu.

 

 Více na www.edencider.cz

 

CO JE TO VLASTNĚ CIDER?

Cider je mírně alkoholický nápoj, vyrobený z částečně nebo zcela zkvašeného jablečného moštu.

K výrobě tradičního cideru se používají speciální odrůdy jablek v různém poměru - proto co výrobce, to jiný cider.  Doba kvašení je závislá na způsobu výroby i na požadavcích na výsledný produkt. Suché cidery se mohou nechat kvasit několik měsíců, u sladkých se fermentace ukončuje v momentě dosažení požadované hladiny alkoholu.

Tradičních ciderů existuje několik druhů – sladké, polosuché, suché, neperlivé, jemně perlivé nebo šumivé. Jedná se pravděpodobně o historicky nejstarší alkoholický nápoj, ovšem první písemně dochovaný návod pochází až z roku 1 205 n. l. z anglického Norfolku.

 

 Zpět