Naše produkty

Omáčky


Teriyaki marináda

Teriyaki marináda má původ v japonské kuchyni. Slovo teriyaki vzniklo složením slov teri, které odkazuje na lesk omáčky způsobený obsahem cukru a yaki  znamená v překladu grilovat.

Omáčka se vyrábí fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli, její chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Díky fermentaci dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků.

Marináda má využití zejména k nakládání grilovaného, smaženého a pečeného masa, k dochucení masových pokrmů, šťáv, omáček, dresinků a orientálních jídel. Je vynikající do asijských nudlí a pokrmů z rýže.

Při použití Teriyaki marinády nemusíte používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou.

Omáčka neobsahuje konzervační látky, umělá barviva ani přidaný glutamát. Bez lepku.

Vyzkoušejte další omáčky z naší nabídky - sladkou chilli omáčku, houbovou omáčku a worcesterovou omáčku.

  • Složení: voda, fermentovaná SÓJA, fermentovaná PŠENICE (lepek odstraněn při fermentaci), fruktósový sirup, jedlá sůl (max.15%), ocet, přírodní aroma koření, zahušťovadlo xanthan.
  • Balení: 165 ml, 185 ml, 1 l, 10 l

Průměrné výživové hodnoty ve 100 ml výrobku:

Energetická hodnota

517,3 kJ  / 123,56 kcal

Tuky

<0,01 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

<0,01 g

Sacharidy

26,81 g

- z toho cukry

23,13 g

Bílkoviny

4,08 g

Sůl

14,06 g

 

 Zpět